Lucrările finanțate cu fonduri europene pe șantierele de modernizare a liniilor de tramvai din Iași se desfășoară conform graficului

cadru

Lucrările finanțate cu fonduri europene pe șantierele de modernizare a liniilor de tramvai din Iași se desfășoară conform graficului. După finalizarea lucrărilor pe bulevardul Tudor Vladimirescu, bulevardul Țuțora și zona Pădurii, constructorii lucrează acum pe tronsonul Iași – Dancu și pe bulevardul Virgil Săhleanu.

Primarul Mihai Chirica a vizitat miercuri, 24 noiembrie, lucrările din zona bulevardului Virgil Săhleanu, acolo unde, către localitatea Tomești, este construit un punct intermodal, întreg transportul public urmând să fie preluat de acolo către interiorul orașului.

Lucrările fac parte din proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”, care are o valoare totală de 114.359.729,95 lei și care presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii (finalizat), Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță (finalizat) și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora, precum și achiziționarea a cinci tramvaie. În cadrul proiectului sunt modernizaţi în total 5.720 de metri liniari de cale simplă de rulare, de-a lungul cărora sunt amenajate șapte staţii de tramvai şi o staţie intermodală cu o suprafaţă de 120 de metri pătraţi.

De asemenea, sunt refăcute trotuarele pe o suprafaţă de 5.184 metri pătraţi, spaţiile verzi pe o arie de 6.079 metri pătraţi, fiind realizată şi reabilitarea carosabilului pe o distanţă de 325 de metri.

Proiectul a inclus şi construirea de piste pentru biciclişti pe o lungime de 914 metri pe bulevardul Țuțora.