Lucrările de reabilitare la cel mai mare corp al Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria sunt aproape gata

spitalul_sfânta_maria_iași

Lucrările de reabilitare la cel mai mare corp al Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria sunt aproape gata. În continuare, începând cu luna octombrie, intră în proces de modernizare și clădirea în care sunt sălile de operații.

Alina Belu, managerul Spitalului „Sfânta Maria” a precizat că activitatea va fi restrânsă în zona acestei clădiri pentru a permite constructorului să lucreze pe zone, dar s-au luat toate măsurile pentru ca intervențiile chirurgicale urgente să fie realizate în continuare.

Alina Belu, managerul Spitalului „Sfânta Maria”: „De la 1 octombrie trebuie sa restrangem activitatea pe tot ce inseamna cladirea mica, cladirea in care este inima spitalului, unde avem salile de operatie, Laboratorul de Radiologie si Explorare Imagistica, Laboratorul de Analize Medicale. Asta nu inseamna ca ele se vor inchide, ci vor fi restranse sa putem permite constructorului sa faca reabilitarea pe zone. Initial, vom da 75%. Este in interesul nostru ca pana in primavara sa reusim sa primim si cealalta caldire mica in 75%, urmand ca cea de 25% la primavara sa fie data constructorului. Este cel mai mare spital de copii din tara, suntem singurul spital de nivelul 1 din Moldova, iar copiii nostri au nevoie de noi.”