Lucrările de modernizare avansează pe DN 29D, Botoşani – Ștefănești

drpd

Lucrările la proiectul de modernizare a DN 29D, Botoşani – Ștefănești, avansează într-un ritm susținut.

Antreprenorul execută la acest moment lucrări în mai multe puncte de pe traseu, printre care amenajarea de variante ocolitoare sau execuția stratului de fundare în caseta de supralărgire pe tronsonul Victoria – Silișcani, execuția zidului de sprijin în zona Silișcani – Drislea sau pregătirea pentru execuția de foraje în zona viaductului de la Stăuceni.

Referitor la modernizarea DN 28B, Tg. Frumos (jud. Iași) – Botoșani, proiectul tehnic este în faza de avizare la nivelul CTE al CNAIR, premergătoare avizării planului de management al traficului și de instituire a restricțiilor.

La acest moment, antreprenorul desemnat prin contract a început aprovizionarea cu materiale, executând lucrări preliminare și de organizare de șantier (amenajare platformă utilaje și stație de asfalt) în vederea demarării propriu-zise a lucrărilor de modernizare.

Contractul de modernizare a DN 28B a fost adjudecat prin licitație de asocierea SC AQUA PARC SRL(lider) – SC MAVGO HOLDING SRL – VAHOSTAV SK a.s. – TRAMECO SA și prevede modernizare a 71,512 km de drum național, cu platforma de 9 m, tronsonul fiind prevăzut cu 9 poduri (dintre care unul nou și 8 reabilitate), 104 podețe (61 noi și 43 reabilitate) și 36 intersecții la nivel.

Termen de finalizare – 24 de luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor.