Lucrările de la BAC nu vor mai fi corectate cu pixul

Se schimba metoda de corectare a lucrarilor de Bacalaureat. Potrivit autoritatilor, la sesiunea din toamna a examenului de Bac nu vor mai exista colturi indoite sau transcrieri gresite ale notelor de pe borderou. Lucrarile vor fi scanate direct de catre supraveghetori si incarcate intr-un server securizat, iar cu un singur click va ajunge pe doua computere aleatoriu alese din doua colturi diferite ale tarii. Astfel, spun autoritatile se va elimina frauda.

Foile candidatilor vor fi scanate si vor fi trimise aleatoriu in tara pentru corectare. Toti profesorii le vor evalua in acelasi timp, din fata computerului. Elevul va preda lucrarea catre supraveghetorul din sala de examen, care va scana cu grija fiecare pagina scrisa. Lucrarea va fi încărcată pe serverul securizat de STS şi, cu un singur click, va ajunge pe două computere, aleatoriu alese. Toţi profesorii vor corecta simultan.

Antonina Garaba – purt. cuv ISJ Iași

„Adica dupa finalizarea lucrarii, teza este scanata, este incarcata in aplicatie, ea ajunge la evaluator care completeaza tot in aplicatie un borderou  si probabil se vor evita astfel toate greselile de calcul care puteau sa mai apara in formatul traditional al evaluarii. Se identifica apoi daca este nececesar, daca diferenele sunt mai mari o alta echipa de evaluatori. Deci va fi o schimbare care sperăm ca va aduce mai multa obiectivitate in corectare si elimina de altfel si acel moment al transportului, al transferului lucrărilor dintr-un județ în altul în format fizic.”

Sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat incepe saptamana viitoare, cu proba scrisa la limba si literatura romana. In judetul Iasi sunt trei centre de examen și peste 1000 de candidati inscrisi.

Antonina Garaba – purt. cuv ISJ Iași

„La nivelul judetului Iași in vederea sustinelor probelor scrise din cadrul celei de a doua sesiuni a examenului de bacalaureat 1116 candidati, 765 sunt din seria curenta iar restul sunt din seriile anilor anteriori.”

Au fost achiziţionate 11.500 de dispozitive, cu 180 de euro fiecare. Până acum, lucrările erau semnate şi securizate în plicuri, apoi erau transportate în saci dintr-un judeţ în altul cu maşini de poliţie şi supraveghetori dedicaţi. Profesorul care scanează foile, dar şi evaluatorii digitali vor primi bani în plus pentru participarea la Bacalaureatul de toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *