Lucrări și restricții de circulație pe strada Aurel Vlaicu

drum-in-lucru

Luni, 24 octombrie, între orele 10.00 și 17.00, sunt programate lucrări de asfaltare pe strada Aurel Vlaicu, pe sensul Iași – Dancu, între Phoenix și unitatea militară. Sectorul în lucru cuprinde și asfaltarea intersecției cu strada Sf. Ioan.

Pe dura execuției lucrărilor traficul rutier va fi deviat astfel:

•         pe direcția strada Sf. Ioan – Dancu:  se va interzice accesul în intersecție, iar traficul va fi dirijat pe bulevardul Chimiei către podul Metalurgiei;

•         pe direcțiile Iași – Dancu și Dancu – Iași: se va interzice virajul către strada Sf. Ioan, iar  virajul se va face la intersecția Doi Băieți.

Traficul în intersecții va fi dirijat de agenții Poliției Locale Iași.

Lucrările de modernizare a străzii Aurel Vlaicu, între intersecția cu străzile Ion Creangă și Ignat și limita administrativă a Municipiului Iași, au o valoare de 11.670.772,60 lei. Investiția este susținută de la bugetul local și parțial, cu o sumă de 5.685.663,73 lei, prin  Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Modernizarea străzii Aurel Vlaicu a fost împărțită în două etape / tronsoane: tronsonul I (cu linie de tramvai), având o lungime de 2.367 metri și o lățime între 11,6 și 14 metri, respectiv tronsonul II (fără linie de tramvai), având o lungime de 538 metri și o lățime între 9 și 11 metri și pe care este amplasat și podul Aurel Vlaicu, obiectiv demolat și reconstruit în cadrul aceluiași contract.