Lucrări pe mai multe artere din Piatra Neamț

lucrari drum

Planul de mobilitate urbana este în plină desfășurare în Piatra Neamț. Deja se intervine pe unul dintre tronsoanele de pe Calea Romanului, unde vor fi amenajate și piste de biciclete. Autoritățile locale spun că lucrările vor dura mai multe luni și se va interveni în mai multe zone din oraș.

Primăria Piatra Neamț va investi 18 milioane de euro pentru a implementa Planul de mobilitate urbană care, teoretic, ar trebui să descurajeze poluarea, prin încurajarea mersului pe jos, folosirea bicicletelor și a transportului în comun ecologic. Primele lucrări au început pe Strada Mihai Viteazu.

Au început lucrările la noul coridor de mobilitate Strada Mihai Viteazu. Deja pe o porțiune de 500 de metri s-a lucrat la demontarea scuarului de aici, se va lucra la structura rutieră și până la finalul acestui an vom avea asfalt pe aceasta porțiune din mijlocul străzii. Asta pentru a monta trotuarele pentru pietoni și pistele pentru biciclete de o parte și de alta a drumului în vedere accesibilității în Sala Polivalentă”, a declarat Andrei Carabelea, primar mun. Piatra Neamț.

Proiectul este împărţit în trei loturi, care vizează tot atâtea sectoare din oraş, având termene de execuţie de patru, opt şi 15 luni, dar este posibil ca acestea să dureze mai mult, unul dintre factorii care pot influenţa fiind vremea.

Proiectul începe de la Sala Polivalentă. De acolo vor fi două piste de biciclete, adică o pista cu două sensuri: una pe partea stânga, una pe partea dreaptă. Se va reabilita podul, pasajul de peste drum în sensul ca se va schimba toata suprastructura, a spus Cristi Zagarin, coordonator proiect.

În zona de la Gară, spre 1 Mai, pe variantă, o parte dintre locurile de parcare se vor păstra, însă numărul lor se va reduce, deoarece cele în spic vor deveni aliniate cu axul drumului. Pe acest coridor nu vor fi piste de biciclete din cauza riscului traficului din zonă și este important pentru administrația locală ca acel culoar să fie funcțional pentru traficul greu în special. Pe coridorul care leagă Bulevardul Traian de Bulevardul Decebal vor dispărea sute de locuri de parcare.