Lucrări de modernizare la Spitalul de Copii

spitalul de copii

Astăzi a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de extindere şi dotare a Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. Implementarea proiectului va dura aproximativ 17 luni, cu o suprafaţă generoasă, circuite funcţionale, acces separat pentru ambulanţe, spaţii dotate tehnic.

Video

Potrivit medicului sef UPU Tamara Roşu, unitatea de Primire pediatrică are anumite particularităţi care trebuie atinse. Astfel, aceste lucrări de extindere si dotare au rolul de a conduce unitatea medicala către un nivel european.

„Această extindere a unității de primire urgențe a apărut din necesitatea de a asigura o adresabilitate în condiții de normalitate la nivelul Unității de Primire urgențe. S-a semnat astăzi un contract de construcție a extinderii. Este un lucru extraordinar care rămâne în istoria spitalului și în istoria Iașului. UPU primește atât copii din Iași cât și din celelalte județe ale Moldovei”, a declarat Tamara Roșu, medic șef UPU Spitalul de Copii Iași.

Schimbarea va fi una majoră, având în vedere că spaţiul actual este limitat si făcea ca îndeplinirea actului medical să aibă de suferit, fiind imposibilă asigurarea circuitelor funcţionale. Mai mult, în acest spaţiu ajung în fiecare an aproximativ 40.000 de pacienţi.

„Pentru noi această zi este o zi de bucurie, în principal pentru copiii noștri. Vor beneficia de servicii medicale în siguranță, în confort și cât mai urgente. Știm, suntem pregătiți pentru faptul că vom mai avea un șantier, dar credem noi că la sfârșitul acestei perioade Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași va fi la nivel european. cu tot ce înseamnă dotare și personal medical”, a explicat Alina Belu, manager Spital de Copii Iași.

Valoarea totală a investiţiei este de 12 milioane de lei, iar la final UPU va avea o suprafaţă de 2.281 metri pătraţi, faţă de aproximativ 100 de metri pătraţi câţi sunt disponibili în prezent. De asemenea, unitatea va fi dotată cu 19 echipamente şi 41 de unităţi de mobilier medical.