Lucrări de forare pe traseul viitoarei Autostrăzi A8, între localitățile Lețcani și Moțca

lucrari

Lucrări de forare pe traseul viitoarei Autostrăzi A8, între localitățile Lețcani și Moțca. Investigațiile sunt realizate de CNAIR, prin intermediul unei echipe a Centrului de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN).

Forajele sunt necesare pentru confirmarea informațiilor din studiul geotehnic elaborat la faza Studiului de Fezabilitate din 2011. Astăzi s-a finalizat forajul F24 km + 260 la adâncimea de 20 m, în Podu Iloaiei.

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean: „Prin Consiliul Județean Iași, am sprijinit CNAIR în relația cu primăriile și autoritățile locale pentru a susține ritmul cât mai rapid de implementare a etapelor în construirea autostrăzii, iar instituția pe care o reprezint a avut întotdeauna o abordare activă în relația cu toți partenerii. Colaborând, vom reuși, în cel mai scurt timp posibil, să aducem la final toate aceste proiecte ce stagnează de mult prea mult timp. Scopul nostru este unul singur: dezvoltarea județului Iași și a întregii regiuni. Vom face tot ce stă în puterea noastră să ne indeplinim toate obiectivele. Îmi doresc, ca fiecare ieșean de altfel, să trecem Carpații pe autostrada A8”.