Lucrari avansate si la noul terminal al Aeroportului din Craiova

Extinderea și modernizarea aeroportului din Craiova se realizează printr-un proiect cu finanțare europeană implementat de Aeroportul Internațional Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, iar valoarea lui se ridică la 97 de milioane de euro.  Pe langa noul terminal, lucrarile vizeaza o nouă parcare care să deservească întregul aeroport, drumuri rutiere de acces, amenajarea suprafeței nivelate a benzii pistei, amenajarea ariei de siguranță, drumuri tehnologice, o platformă de degivrare a aeronavelor, o platformă de îmbarcare-debarcare, căi de rulare, echipamente și sisteme de control de securitate, cât și unele dotări.

Noul terminal al Aeroportului Internațional Craiova va avea o suprafață desfășurată de peste 30.000 mp, clădire cu subsol, parter și două niveluri, și a fost proiectat pentru a putea procesa, anual, circa 2 milioane de pasageri. Lucrările sunt executate de asocierea Construcții Erbașu SA (lider) – Grup Primacons SRL – Váhostav-SK, noul terminal şi celelalte 20 de investiții asociate din proiect urmând să fie gata până în iulie 2024.

„Am continuat să progresăm într-un ritm susținut cu lucrările de construcție a noului terminal de 31.715mp al Aeroportului Internațional Craiova. Structura de rezistență este finalizată în proporție de 98%, iar la nivelul subsolului au fost deja realizate compartimentările și instalațiile necesare. În prezent, ne concentrăm asupra etapelor de montaj ale confecției metalice, fațadei și învelitoarei, iar în paralel executăm lucrările interioare la nivelul parterului clădirii. Totodadă, în cadrul acestui proiect, lucrăm la realizarea unei noi căi de rulare Alfa, care va avea un impact semnificativ asupra îmbunătățirii traficului pentru aeronave”, au transmis cei de la Constructii Erbasu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *