Lucian Bode confirmă ipoteza asasinatului cu bombă la Timișoara

ada - 29 mai 2021 - 006

„Analizăm orice pistă şi nu excludem nicio variantă de lucru”, a precizat ministrul într-o conferință de presă.

Ministrul a precizat că că s-au încheiat cercetările la faţa locului, iar autoturismul a fost ridicat şi este în prezent cercetat. De asemenea, au fost audiați martori, membri ai familiei omului de afaceri, angajaţi şi apropiaţi.

„Împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialişti din Poliţia Română. Am luat legătura cu instituţiile partenere şi aici mă refer la SRI, MApN, Parchetul General, care de îndată a preluat acest caz şi împreună am gestionat sâmbătă şi duminică cercetările la faţa locului astfel încât cei mai buni specialişti pe care îi are Poliţia Română să reuşească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă, astfel încât autorul sau autorii să fie prinşi şi aduşi în faţa instanţei de judecată”, a spus Bode.

„Ieri s-au finalizat cercetările la faţa locului, în sensul în care epava autoturismului a fost ridicată şi depozitată într-un loc unde se continuă cercetările, dar la faţa locului am finalizat cercetările. Ele vor continua şi pe alte aspecte. Luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru. În acest sens am audiat martori, membri ai familiei, angajaţi ai societăţii comerciale, prieteni, apropiaţi, vizualizăm imaginile de la faţa locului de pe traseul pe care l-a parcurs victima în dimineaţa zilei de sâmbătă şi nu numai”, a precizat Bode.

Întrebat dacă familia omului de afaceri este în siguranţă, Lucian Bode a răspuns: „Toţi românii sunt în siguranţă”.