„Luceafarul” va juca în China

foto_teatru

marcând un eveniment în premieră absolută în istoria teatrală a Iașului. Invitată să participe la Festivalul Internațional de Teatru de la Xi’an, instituția își înscrie acum numele pe afișul internațional al evenimentului alături de companii din China, Israel, Iran, Pakistan, Polonia, Spania, Danemarca, Portugalia, Franța, Brazilia, Germania.

Artiștii ieșeni vor susține trei reprezentații cu spectacolul Capra cu trei iezi, o variantă nonverbală ale cărei atuuri sunt elementele specific românești, plastica vizuală, expresivitatea păpușilor și a actorilor din distribuție.

Artiștii de la Luceafărul vor evolua în cadrul Festivalului de la Xi’an pe 22, 23 și 24 septembrie, de la ora 17, ora locală.

Evoluând in curand pe meridiane asiatice, Teatrul Luceafărul deschide șansa unor viitoare colaborări cu una dintre cele mai vechi și mai mari culturi ale lumii, cultura chineză. Ca orice festival internațional, și acesta devine o semnificativă oportunitate profesională pentru conexiuni estetice cu creatori din alte orizonturi, pentru evaluări și comparații.