Lovitura pentru Costel Alexe. Dosarul Tabla poate sa inceapa!

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Jusțiție (ÎCCJ) au respins contestația formulată de Costel Alexe, actualul președinte al Consiliului Județean Iași

Dosarul de coruptie al fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, în care acesta este acuzat ca a cerut drept șpagă zeci de tone de tablă, a fost validat definitiv de către judecătorii de cameră preliminară.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Alexe Costel, Alexe Mihai, Alexe Raluca-Elena, Alexe Florin, Grecu Ioan Bogdan, Gătin Mirela şi Fătu Nicoleta împotriva încheierii nr.354 din data de 06 iunie 2023 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr.1338/1/2022/a1. Obligă contestatorii-inculpați să plătească fiecare statului suma de 300 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 29 ianuarie 2024.”, se arată în minuta deciziei definitive de luni.

Costel Alexe a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2022 pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare, alături de fostul director general al combinatului siderurgic Liberty Galaţi, Bogdan Grecu, acuzat de dare de mită, delapidare şi participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *