Lovitura pe piata contrabandistilor. 90.000 pachete de tigari gasite la un barbat din Mosna

tigari contrabanda

Vineri, poliţiştii din cadrul I.P.J. Iaşi – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi, au depistat în trafic un bărbat de 51 ani, din com. Moşna, jud. Iaşi, care transporta cu un autoturism, cantitatea de 50.000 de ţigări, susceptibile a proveni din contrabandă. Cele 50.000 ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, autoturismul cu care erau transportate ţigaretele, a fost indisponibilizat de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, sambata, poliţiştii din cadrul I.P.J. Iaşi – S.I.C.E., cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Criminalistică Iaşi şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară asupra unui imobil de pe raza municipiului Iaşi, folosit de bărbatul de 51 de ani din com. Moşna, jud. Iaşi, ocazie cu care a fost identificată cantitatea totală de 1.774.720 de ţigarete, susceptibile a proveni din contrandă.

Întreaga cantitate de ţigarete, respectiv 1.774.720, a fost ridicată de către poliţişti în vederea confiscării.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar ieri, a fost prezentat instanţei de judecată, care a dispus măsura arestului preventiv pe o durată de 30 zile.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art.270, alin.3 din Legea 86/2006, Codul Vamal al României.