Lovitura grea data Iasului. Institutul de Boli Cardiovasculare nu va fi finantat prin PNRR

institutul de boli cardiovasculare iasiâ

Infrastructura spitaliceasca publica noua care va fi finantata prin PNRR nu va include Institutul de Boli Cardiovasculare de la Iasi. Alte 27 obiective au fost alese, in Moldova fiind selectata constructia Spitalului nr. 2 Vaslui, executia Pavilionului Municipal Bacau si constructia unui spital judetean nou in Piatra Neamt.

Cu 61 puncte, Institutul Regional pentru Boli Cardiovasculare Iasi a fost plasat pe locul 2 pe lista obiectivelor de investitii de rezerva dupa constructia unui corp nou de cladire la Spitalul Judetean de Urgenta Tg. Mures. Semnarea contractelor de finantare va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie inceputul lunii februarie, pana atunci obiectivele aflandu-se in transparenta decizionala.

Ca o ironie a sortii, obiectivul cu cel mai mare punctaj este Centrul Chirurgical Cardiovascular de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș. Scoaterea Institutului Regional de Boli Cardiovasculare Iasi de pe lista obiectivelor finale de finantare reprezinta un esec urias al administratiei Costel Alexe si al liberalilor ieseni.

Pe de alta parte, trebuie sa remarcam ca Iasul obtine din nou „praful de pe toba” din PNRR, semnale clare ca actuala clasa politica este mediocra, fara nici un cuvant de spus la Bucuresti. Marile proiecte se vor realiza in judetele cu lideri politici puternici, care s-au zbatut pentru comunitatile de care apartin.

La fel de mult au contat in alegerile de pana acum a distributiei fondurilor din PNRR si problemele penale ale celor doi lideri politici ieseni, Mihai Chirica si Costel Alexe.