Loteria Vaccinării nu e loterie: doar câștigătorul premiului cel mare este extras

loterie

La Loteria Vaccinării, doar câștigătorul premiului cel mare al săptămânii (100.000 de lei) este extras, câștigătorii celorlalte 80 de premii de 10.000 de lei sunt numerele consecutive de după numărul câștigător.

La prima extragere din cadrul Loteriei Vaccinării, câștigătorul premiului săptămânal cel mare, de 100.000 de lei, a fost persoana cu codul 083577, iar cele 80 de premii de câte 10.000 de lei au fost persoanele cu codurile consecutive cuprinse între 083578 și 083657. 

Practic, astfel, se extrage doar primul număr câștigător, iar celelalte sunt alese ca fiind următoarele 80 consecutive în ordine crescătoare.

Regulamentul Loteriei Vaccinarii nu menționează de ce s-a ales această procedură și se precizează doar că: „La extragerea aferentă fiecărei săptămâni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului mare al săptămânii, urmând ca ceilalți 80 de câștigători să fie identificați ca fiind următoarele 80 de numere de ordine consecutivă începând cu numărul de ordine imediat următor celui extras ca și câștigător”. 

La prima extragere în cadrul Loteriei Vaccinării au apărut și problemele: deși rezultatele extragerii săptămânale ar fi trebuit să apară și pe site-urile Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, acestea nu au fost publicate. 

La Loteria de vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15 milioane de lei, astfel: 

• 81 de premii săptămânale (80 de premii săptămânale + 1 premiu mare săptămânal);
• 3 premii lunare (câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni);
• 2 premii la finalul Loteriei Programului național de vaccinare, respectiv în luna 3

Ultima extragere la Loteria Vaccinării va fi în 31 decembrie 2021. 

Sursa: Newsweek