Loteria Romana, implicata intr-un mega scandal

Sharing is caring!

Conducerea Loteriei, asigurata de fostul primar al Botosaniului, Ovidiu Portariuc este acuzata ca a pus la cale un tun financiar de proportii cu ocazia tragerii speciale de Revelion. Mai exact, loteria a vandut bilete mai scumpe pentru doua trageri speciale, oamenii au cumparat cu gandul ca au sanse duble dar in final a avut loc o singura tregere. Jurnalistul iesean Septimiu Sarateanu cere ca DNA-ul sa ancheteze acest caz.

“La inceputul lunii decembrie s-a decis organizarea unor trageri speciale de revelion, asa numitele trageri duble. Loteria Romana are o experienta relativ recenta in organizarea acestor trageri, acestea organizandu-se doar de 7-8 ani. Care e sistemul ? Platesti dublu pretul unei variante, dar participi la doua trageri . De data asta participantii nu au avut parte de asta, ci de o MARE INSELATORIE.  In revista Loto , distribuita in 2500 de exemplare si pe site-ul LOTO s-a publicat anuntul cu tragerile speciale , dar se pare ca decizia de a se acoperi o gaura fusese luata la nivel politic.  Dupa 48 de ore de la publicarea anunturilor si a reclamelor , conducerea actuala a Loteriei sub “bagheta” lui Ovidiu Portariuc si-a dat seama ca ” este o eroare de redactare” . Insa bilete erau deja vandute, reclama era facuta si isi producea efectele, bani , sume importante , erau incasati. Cand si-a dat seama de efectele managementului defectuos al situatiei si al scandalului care se rostogolea , conducerea Loteriei Romane a inceput sa ameninte directorii de agentii sa retraga ziarul Loto , in incercarea de a incerca sa acopere minciuna. Nu s-a luat nici o alta masura tehnica pentru a ” drege busuiocul”, desi s-a stiut de situatie inca de pe 25 decembrie si se mai putea face ceva reparatoriu pentru jucatorii la toate tragerile Loto.  Ar fi trebuit returnati bani, 50 % din pretul incasat pentru o varianta, pentru fiecare participant , dar asta nu s-a intamplat .  Nu a existat nici o pozitie publica a Loteriei , pina ieri , cand la ora 16.00, in zi de vineri s-a dat un comunicat “smecheresc”, facut in asa fel incat foarte putine institutii de presa sa-l mai poata prelua. La tragerea de Revelion s-au incasat peste 4,5 milioane de euro , sustin surse autorizate din interiorul Loteriei , iar fondul de premiere a fost putin peste 1 milion de euro.  Unde sunt restul de bani ? Este evident ca acopera o gaura din buget . Aceleasi surse autorizate sustin ca aceasta manevra financiara si aceasta inselatorie nu s-ar fi putut face decat cu acordul ministrului de Finante Eugen Orlando Teodorovici. “Daca nu a existat acordul Ministerului de Finante pentru chestia asta pur si simplu avem de-a face cu o nebunie fara margini, o inconstienta manageriala cu evidente accente penale”, sustin aceleasi surse autorizate din interiorul Loteriei Romane. Dupa tot acest scandal directorul general al Loteriei Romane Ovidiu Portariuc a intrat in concediu de pe 3 ianuarie, si-a inchis telefonul mobil si nu ar fi exclus sa urmareasca consecintele in vreo tara exotica”, a scris Septimiu Sarateanu.

Intr-un comunicat de presa, Loteria Romana sustine ca s-a produs o eroare de redactare in revistele Loto Prono. “In ceea ce priveste informarea cu privire la Tragerile Loto Speciale de Anul Nou din revista „Loto-Prono”, precizam ca in ultimul numar din anul 2018, la rubrica dedicata acestor trageri, s-a produs o eroare de redactare. Aceasta a fost remediata in scurt timp, prin corectarea editiei online si prin retragerea numarului de la difuzare, pentru informarea corecta a jucatorilor”, se spune in comunicat.

shares