Londonezii cad pe scările rulante ale metroului de frica sa nu se infecteze cu Covid

metrou londra scari rulante

Mai mulți londonezi au fost rănți după ce au căzut pe scările rulante de la metrou. De frică să nu se infecteze cu Sars-CoV-2, nu se țin de banda de cauciuc. Accidente similiare au avut loc și în autobuze.

12 persoane au murit sau au fost grav rănite în metrou, în Marea Britanie, din aprilie până în iunie, iar 23 în autobuze. Autoritățile spun că cele mai vulnerabile persoane sunt bătrânii.

Un mare risc pentru securitatea pasagerilor este de a nu se ţine şi a cădea din cauza unei „percepţii conform căreia banda de cauciuc nu este curată în contextul pandemiei”, a declarat Andy Lord, directorul general al metroului londonez, pentru The Telegraph.

O altă cauză a căderii este starea de ebrietate a unor pasageri, cu o creştere a ieşirilor în timpul nopţii pe măsură ce interdicţia de circulaţie a fost ridicată.

Transport for London (TfL) igenizează intensiv stațiile de metrou și intenționează să instaleze aparate cu raze ultraviolete pe banda scărilor rulante, pentru a eradica orice urmă de virus.

Potrivit unui raport al TfL numărul de accidentări survenite pe scările normale sau pe cele rulante se menţine la un nivel relativ ridica.

sursă foto: stockfreeimages