Locuri redistribuite la UMF Iași

UMF-Iasi

Candidații care au promovat examenul de admitere de la UMF Iași, dar care nu au putut ocupa un loc la unele specializări, mai pot avea o șansă. Instituția de învățământ a anunțat că va redistribui locurile către alte specializări. Inițiativa a fost luată pentru a le oferi tuturor tinerilor posibilitatea de a se înscrie la o facultate fără a mai da încă un examen de admitere.

Anul acesta au fost foarte mulți candidați înscriși la Facultatea de Medicină și la Medicină Dentară, motiv pentru care unii dintre ei nu au putut ocupa un loc nici măcar la cu taxă, chiar dacă au promovat. Pentru a le oferi o șansă candidaților, UMF Iași a anunțat că va redistribui locurile la unele specializări.

Candidații care au media finală minim 5 și care nu au fost admiși la locuri cu taxă la specializarea la care au dat examen de admitere, dar care pot opta în funcție de opțiunile exprimate la înscriere, deci în momentul în care s-au înscris la examenul de admitere au posibilitatea de a transmite o cerere de redistribuire până în data de 5 august, a spus Ivona Burduja, Purt. Cuv. UMF Iași.

Locurile redistribuite vor fi atât la buget, cât și la cu taxă.

La Facultatea de Medicină ei pot opta pentru specializările Asistență medicală, la cu taxă, Nutriție și dietetică, la Medicină Dentară pot opta pentru specializările Tehnică Dentară sau Asistență de Stomatologie și Profilaxie. La Facultatea de Farmacie pot opta pentru Farmacie și pentru Cosmetică medicală, iar la Facultatea de Bioinginerie medicală pot opta pentru specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare, a mai spus Ivona Burduja, Purt. Cuv. UMF Iași.

Cererile vor fi luate în considerare doar în momentul în care se vor încheia confirmările la toate facultățile.