Locuitorii din Herson organizează un miting pașnic împotriva agresiunii ruse

1648986496-729

Locuitorii din Herson s-au adunat în apropierea monumentului lui Taras Șevenko pentru a organiza un miting pașnic împotriva agresiunii ruse.

Videoclipul relevant a fost postat de unul dintre locuitorii din Kherson pe Facebook, relatează un corespondent ukrinform.

Videoclipul prezintă oameni scandând: „Hersonul este Ucraina!”. Participanții au declarat că s-au alăturat mitingului pentru a arăta că localnicii din regiunea Kherson sunt împotriva Rusiei și împotriva înființării așa-numitei „Republici Populare Herson”. Nu a existat niciun organizator la acest miting; oamenii au venit pe cont propriu.

Locuitorii din Herson, care s-au alăturat mitingului cu steaguri ucrainene și afișe lucrate manual, scandau: „Slavă Ucrainei! Slavă Eroilor!”, „Împreună suntem mulți – nu vom fi învinși”, „Slavă forțelor armate ale Ucrainei!”, „Mykolaiv! Suntem alături de voi!” și alte lozinci patriotice.

Într-un comentariu pentru Ukrinform, participanții au spus că locuitorii din Herson au reușit să termine mitingul înainte ca armata rusă să vină cu vehicule militare pentru a-i dispersa.

„Am reușit să organizăm mitingul. Acum, vehiculele militare ruse au venit acolo”, a declarat unul dintre localnici.

Anterior, locuitorii din Kherson s-au adunat în mod tradițional în Piața Libertății, în apropiere de Administrația Regională de Stat Kherson. Acum, această piață și clădirea administrației regionale sunt controlate de trupe rusești înarmate, care folosesc forța împotriva civililor neînarmați și a oamenilor răpiți.