Locuitorii din Frumoasa vor sa opreasca autorizarea unui PUZ

Sharing is caring!

Un plan urbanistic zonal recent aprobat in plenul Consiliului Local provoaca iritare in randul oamenilor din zona Frumoasa. Motivul, ridicarea unui complex de blocuri.

“Locutorii de aici s-au trezit cu aprobarea de catre Primarie, in Consiliul Local de catre majoritatea PSD, ALDE a unui Plan Urbanistic Zonal, care presupune constructia a nu mai putin de 4 blocuri de cate 11 etaje intr-un perimetru care din imagini o sa vedeti ca nu se poate preta la asa ceva.”, a declarat Marius Bodea, deputat PNL.

PUZ-ul prevede construirea unui ansamblu de 4 blocuri cu 11 etaje, in zona Sirajului, cu o suprafata de 4000 de mp, strazile si parcarile circa 4.200 de mp iar spatiile verzi 2.700 de mp.

“Marea problema a acestor oameni este ca deja zona este sufocata este lipsita de arte, prin care sa poti sa fluidizezi traficul, de afluire defluire dupa caz, ori imaginative ce inseamna 4 blocuri de 11 etaje, cate apartamente, ate masini in aceasta zona care ar trbui sa plece de aici spre oras pe un drum modest, dupa cum puteti vedea unde masinile si asa sunt parcate pe marginea sa si este un singur fir in realitate, ori acest lucru va sufoca complet aceasta zona.”, sustine Marius Bodea.

Proiectul de PUZ a fost realizat fara consultare publica.

“Eu am o parere foarte proasta, pentru ca eu am urmarit proiectul, am avut curiozitatea sa urmaresc pe site-ul Primariei, pe mine ma deranjeaza personal, pentru ca intre blocul 788 si 789 vor sa faca o cale de acces. Ori asa ceva este imposibil, eu stau de 35 in blocul ala, cartierul acesta este terminat din 1984 –1985. Acum oricare vine, hai sa construe blocul din nou, pai noi nu avem dreptul la intimitate? Unde ar trece pe aici sute de masini cu betoane, prin fata blocului meu? Adica eu ar trebui din strada sa urc in scara, asa este proiectul, il am pe telefon.”

“O parere foarte proasta, cum se poate sa faca 4 blocuri a cate 11 nivele, distant care este intre blocuri, singura iesire este aici, nu este alta, 600 de parcari sau cate spun ei este foarte putin, sunt strazi care nu apar pe hartie, totul nu este corect. Foarte inalte blocurile, cartierul este prezatut cu blocuri cu 4 etaje, p + 4, din care aici sa fie 11, plus ca nu este facut absolut nimic aici in cartierul asta.”

Locatarii zonei au strans semnaturi pentru a face sesizari la Primarie cu privire finalizarea acestui proiect.

 

shares