Locuințele gestionate de Direcția Fond Locativ au fost asigurate

Sharing is caring!

Municipalitatea ieșeană a încheiat un contract de asigurare a locuințelor gestionate de Direcția Fond Locativ (DFL). Serviciul va fi prestat de Generali România Asigurare Reasigurare SA din București.

Potrivit clauzelor contractuale obligatorii, prețul convenit pentru îndeplinirea contractului este de 20 de euro pe locuință pentru locuințele a căror sumă asigurată este de 20.000 de euro. Suma totală de plată aferentă celor 1.641 de locuințe de fac obiectul contractului este de 4,6413 lei/1 euro, respectiv echivalentul a 152.327,47 lei, calculat la cursul BNR din data plății. Durata contractului este de un an, de la data intrării în vigoare a documentului.

Totodată, edilul a precizat că și cele două spitale aflate în subordinea municipalității ieșene, Spitalul Clinic de Recuperare și Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” beneficiază de același serviciu de asigurare.

„Anul trecut, pentru că am avut asigurare pentru Spitalul «Parhon», în contextul incendiului produs la Institutul de Boli Cardiovasculare, am recuperat 800.000 de lei, bani pe care îi vom folosi pentru refacerea spitalului. Sperăm ca exemplul nostru să fie preluat și de ieșeni”, a declarat primarul Mihai Chirica.

shares