Locuințe sociale pentru familiile din Hlincea

48 de apartamente se construiesc in Hlincea, pentru persoanele care au nevoie de o locuinta. Noile locuinte vor dispune de toate utilitatile necesare si sunt destinate tinerelor familii. Valoarea proiectului se ridica la circa 10 milioane de lei prin Programul Guvernamental pentru Construirea de Locuinte Sociale si va fi finalizat in termen de 36 de luni.

Catalin Lupu, primar Ciurea

In satul Hlincea, construim printr-un program guvernamental 48 de apartamente destinate familiilor cu necesitati de locuire in mod special. Sunt locuinte sociale asa cum spuneam, conform legii locuintei 114. Locatia alea nu este intamplatoare, pentru ca este foarte aproape de zona municipiului, dar si cu o zona destul de linistita si cu aer curat.

Cele 48 de locuinte vor fi racordate la reteaua de canalizare si gaze.

Catalin Lupu, primar Ciurea

Locuintele vor fi racordate la sistemul de canalizare pe care il vom realiza impreuna cu ApaVital prin Programul Operational Regional Infrastructra Mare, iar alimetarea cu gaze naturale se va face de la operatorul licentiate din satul Hlincea cu care deja am discutat.

La primaria Ciurea au ajuns deja cateva dosare ale unor familii, prin care solicita o astfel de locuinta. Acestea trebuie sa indeplineasca mai multe criterii.

Catalin Lupu, primar Ciurea

Important este ca cei care solicita sa aiba un loc de munca sa-si poata plati cheltuielile de intretinere, sa isi poata intretine locuinta in sine, pentru ca ea este acordata pe o perioada de 5 ani de zile in baza unui contract de inchiriere, ulterior acest contract putand fi prelungit.

Tot in aceasta perioada se mai construiesc alte 48 de apartamente in satul Dumbrava. Un nou program guvernamental vizeaza finantarea unui proiect privind construirea a 150 de blocuri ANL. Acesta ar putea fi semnat in aceasta toamna.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!