Liviu Dragnea a anuntat la Iasi finantarea proiectelor de infrastructura din Fondul de Dezvoltare si Investitii

Dragnea

Preşedintele PSD a vorbit la Iaşi despre importanţa Fondului de Dezvoltare şi Investiţii, a cărui valoare se ridică la 10 miliarde de euro pentru următorii 20 de ani.

„Fondul suveran de dezvoltare şi investiţii în România să contribuie în mod serios la dezvoltarea acestei ţări, aşa cum oriunde în lume aceste fonduri de dezvoltare sprijină economia, sprijină investiţiile şi nivelul de trai. Vrem să simplificăm procedura de finanţare a proiectelor. Cu doar 2 documente primarii pot primi finanţare, iar în 10 zile de la semnarea contractului, administraţiile locale primesc un avans de 5%”, a declarat Liviu Dragnea.

Domeniile prioritare care vor fi finanţate prin FDI sunt: extinderea reţelelor de gaze naturale, energie electrică, apă şi canalizare, modernizarea drumurilor comunale şi judeţene, construirea şi reabilitarea de spitale judeţene, centre medicale şi dispensare, construirea şi reabilitarea de şcoli, gradiniţe, creşe şi campusuri şcolare.

Printre domeniile secundare care vor primi fonduri amintim: lăcaşe de cult, baze sportive, iluminatul public, construirea de locuinţe de serviciu pentru tineri, cămine culturale.

Reamintim faptul că iniţiatorul Programului de Dezvoltare Locală este preşedintele PSD, Liviu Dragnea.