Lipsa dotarilor de la “Marele Ars”, face inca o victima

elicopter smurd

Un barbat in varsta de 45 de ani, din judetul Botosani, cu arsuri grave pe maini si picioare, a fost refuzat de Spitalul „Sfantul Spiridon“ din Iasi si transportat pentru tratament la spitalul din Brasov.

Barbatul avea arsuri de gradul II si III pe 35% din corp, in zona membrelor superioare si inferioare si avea nevoie de ingrijire specifica marelui ars. Tratamentul nu a putut fi acordat la cel mai mare spital iesean, din lipsa de dotari. In cele din urma, barbatul a fost dus cu un elicopter SMURD la Brasov.

„Elicopterul SMURD Iasi a preluat pacientul de 45 de ani cu arsuri gradul II si III pe aproximativ 35% din suprafata corporala, intersenand membrele inferioare si superioare si a transferat acest pacient critic la spitalul Brasov in vederea internarii si tratamentului de specialitate.” a declarat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Prin aceeasi situatie a trecut, in luna iulie si primarul comunei botosanene Corni, care suferise arsuri grave pe aproape tot corpul. Acesta a fost refuzat din aceleasi ratiuni de catre conducatorii spitalului iesean si a fost transferat, la doua zile de la incident, la Brasov.