Linie nouă de gardă la Spitalul pentru Copii Iași

spitalul de copii sf maria

Criză de medici specialiști în neurologia pediatrică. Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași dorește să înființeze o noua linie de gardă pe această specializare pentru că numărul cazurilor care necesită control este în creștere.

În luna ianuarie a acestui an, dintre cei 128 de pacienți internați în Secția Clinică Neurologie Pediatrică, 74 au fost urgențe, iar numărul lor este într-o continuă creștere. Pentru a face față acestei situații, conducerea spitalului a transmis o solicitare către Consiliul Județean Iași pentru înființarea unei noi linii de gardă.

A fost o nevoie de ea în urmă cu zece ani, având în vedere faptul că avem în structură 42 de paturi de neurologie pediatrică, fiind singura secție de neurologie din regiunea Moldovei, a spus Alina Belu, managerul Spitalul pentru Copii Iași.

Înființarea unei linii de gardă pentru Secția Clinică Neurologie Pediatrică ar permite evaluarea corectă și în timp util a pacientului cu afecțiuni neurologice.

Problema realizării acestei linii de gardă a fost găsirea specialiștilor care să poată susține această linie de gardă având în vedere faptul că există deficit național de specialiști pe neurologie pediatrică. După un an și jumătate de tatonări și găsirea unor soluții în ceea ce privește aducerea acestor medici specialiști am găsit disponibilitatea a trei medici, pentru a realiza gărzile pe linia noastră de gardă”, a mai spus Alina Belu, managerul Spitalul pentru Copii Iași.

În total ar fi șase medici specialiști care ar putea asigura linia de gardă.