Linia de tramvai Iasi – Dancu a fost finalizata

tramvai

Autoritatile locale au inaugurat astazi linia de tramvai Iasi- Dancu. Investitia se ridica la peste 20 de milioane de euro si a fost posibila prin finantare europeana. Astfel, locuitorii din comuna Holboca vor putea ajunge mai usor in municipiul Iasi folosind tramvaiul.

Lucrarile la linia de tramvai Iasi – Dancu si la intreaga infrastructura adiacenta au durat aproximativ doi ani. Pe langa reabilitarea caii de rulare a tramvaielor, proiectul a vizat si construirea unor statii de transport public, reabilitarea podului Ciurchi II si a trotuarelor, cat si achizitionarea de tramvaie noi.

Mihai Chirica, Primar Municipiul Iasi: „Inauguram linia de tramvai din municipiul Iasi care iese in afara municipiului, in zona Holboca. O investitie importanta ca suma sustinuta de locuitorii municipiului Iasi dar in beneficiul transportului public de calatori, alaturi de Consiliul Judetean care a facut si modernizarea partii carosabile si le multumesc pe aceasta cale pentru ca reusim sa inauguram cele mai frumoase bulevarde din municipiul nostru si care se adreseaza locuitorilor din zona metropolitana”.

Pe aceasta linie vor circula cinci tramvaie noi care vor deservi comuna Holboca.

Costel Alexe, președinte CJ Iasi: „Cred ca este un moment important pentru comunitatea noastra ca astazi, in vinerea verde oferim cetatenilor din Iasi, din zona metropolitana din Holboca aceasta posibilitate de a circula din nou cu tramvaiul pe aceasta linie pe ruta Iasi-Dancu”.

Autoritatile din Holboca spun ca proiectul este foarte important pentru comunitate.

Neculai Pamfil, Primar Comuna Holboca: „Incercam sa mergem cat mai mult cu tramvaiul, sa fim mai verzi si tot pe zona metropolitana sa incercam de la 1 ianuarie sa mergem cu autobuzul si in zona metropolitana”.

Autoritatile intentioneaza sa extinda linia de tramvaie si catre alte localitati.