Liliana Mihaela Ivan, o tânără cercetoare la Facultatea de Fizică, a încetat din viaţă

gethumb.details

O tânără cercetătoare de la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi a încetat din viaţă. Decesul Lilianei Mihaela Ivan a fost anunţat pe Facebook de către cunoscuţii ei.

 “Grele momente. Teribil. O veste care ne-a facut stana de piatra. Mihaela ne-a fost absolventa, colega, cercetatoare. Astazi, Liliana Mihaela Ivan ne-a parasit. Iar vestea ne-a tulburat, pe noi toti, de la Facultatea de Fizica si pe toti cei din tara si din strainatate care au cunoscut-o, cu care au lucrat si cu care a realizat atitea lucrari in domeniul Fizicii Plasmei, Spectroscopiei, etc. Mihaela a obtinut doctoratul in Fizica, a fost asistent de cercetare in multiple proiecte de cercetare si a ajutat mult colegii prin activitatea sa, prin contributiile sale.

Avea un suflet extraordinar, o fire muncitoare, deosebita si apropiata cu toti din jur. Se deplasa mai greu, avea suport mereu din partea familiei, a fratelui, a mamei care insoteau zilnic la Universitate. Ii stiu atit de bine, pe toti. O familie, greu, atita de greu incercata, cumplit. Nu cu mult timp in urma se stingea fratele Mihaelei. Astazi, s-a stins si ea, intilnindu-si, acolo, undeva, fratele.

Familia trece prin clipe grele. Imi este greu si mie sa sun mobilizarea. Cine ma cunoaste, cine o cunoaste pe Mihaela, cine-i cunoaste familia, este momentul sa ajutati. Deocamdata suntem inca paralizati de veste. De maine trebuie sa ne mobilizam, sa fim puternici, sa fim echilibrati, sa fim apropiati sa fim ca sa ajutam. Condoleante familiei Condoleante prietenilor si colegilor”, a scris profesorul Silviu Gurlui pe Facebook.