„Lili”, traficanta care a continuat să vândă droguri după ce soțul ei, Marcel „Strong”, a ajuns la pușcărie

Între cei 16 arestați din dosarul privind grupările de traficanți de droguri anihilate săptămâna trecută în urma unei ample acțiuni a procurorilor de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, se află și Liliana-Ionica Manoliu, în vârstă de 36 de ani, din Gura Humorului. Față de ceilalți arestați din dosar atrage atenția că aceasta figurează ca recidivistă, tot pe linia traficului de droguri.

”Lili” a fost condamnată definitiv în august 2022 la 2 ani, 8 luni și 20 de zile de închisoare pentru trafic de droguri, pedeapsa fiind suspendată de judecători, cu un termen de încercare de 3 ani de zile, în care femeia în vârstă de 36 de ani nu mai avea voie să se ”întâlnească” cu legea penală.

Continuatoarea lui Marcel ”Strong”, liderul traficanților din zona Humor

Femeia este soția lui Marcel Mihai Manoliu, zis ”Talanul”, cunoscut sub numele de Marcel ”Strong”, unul dintre dealerii cei mai cunoscuți de etnobotanice din județ. Acesta execută o pedeapsă de 4 ani și 10 luni de închisoare.

„Lili”, traficanta care a continuat să vândă droguri după ce soțul ei, Marcel „Strong”, a ajuns la pușcărie

Marcel „Strong” s-a făcut cunoscut după ce a participat cu succes la emisiunea „Românii au talent” de la Pro TV, unde a impresionat prin forţă după ce a făcut genuflexiuni cu o bară pe care erau aşezate patru fete. În cadrul emisiunii TV el şi-a recunoscut trecutul infracţional, anii staţi după gratii, inclusiv pentru o tentativă de omor.
Conform anchetei DIICOT, pe zona Humor, în cercurile de consumatori, Marcel Manoliu era perceput ca lider incontestabil.
Din cercetările procurorilor a rezultat că soţii Manoliu procurau şi vindeau substanţele susceptibile a avea efect psihoactiv, atât direct de la locuinţa acestora, din oraşul Gura Humorului – Voroneţ, cât şi prin intermediul altor membri ai grupării.

Etnobotanice, dar și droguri de mare risc, vândute unor dealeri care erau deja monitorizați de polițiștii Antidrog

Datele structurilor Antidrog arată că soția acestuia a reînceput activitatea infracțională cel puțin din octombrie 2022, așadar la puțin timp după ce a fost condamnată pentru trafic de droguri, dar cu suspendare.

În urma monitorizărilor din dosar a reieșit că în mai multe rânduri dealeri de droguri din Suceava s-au deplasat la domiciliul acesteia din Voroneț, de unde au cumpărat etnobotanice și droguri de mare risc.

De exemplu, în perioada 3-7 octombrie 2022, inculpata ar fi vândut diferite cantități de droguri de mare risc, în amestec cu produse psihoactive, inculpaților Kevin Moriss Cioban și Ciprian Strugaru.   

Kevin Cioban, arestat și el în acest dosar, ar fi cumpărat de la ”Lili” 9,08 grame de fragmente vegetale, ambalate în 129 de pliculețe, analizele de laborator indicând ulterior că drogurile erau un amestec de 4F-MDMB-Binaca – drog de mare risc și de ADB-BUTINACA (produs psihoactiv).

Și în perioada 9-11 octombrie 2023, alți trei inculpați ar fi cumpărat produse psihoactive de la aceeași adresă din Gura Humorului, în scopul traficării mărfii pe raza municipiului Suceava.

O parte din dealerii care făceau ”naveta” Gura Humorului – Suceava erau însă deja monitorizați de structurile Antidrog, astfel că ”Lili” a picat și ea în mâna anchetatorilor.   

De exemplu, Kevin Moriss Cioban conducea fără permis, iar pe lângă traficul de droguri are de răspuns și pentru șase infracțiuni de conducere fără permis.

În total, în noul dosar, Lili Manoliu este pusă sub acuzare pentru 6 fapte de trafic cu etnobotanice, plus 2 de trafic de droguri de mare risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *