Liderul PNL Iasi, aproape sa declanseze un conflict diplomatic. Alexandru Muraru critica intalnirea ambasadorului Israelului cu George Simion

Intr-o postare pe pagina personala de Facebook, presedintele PNL Iasi critica o intalnire a ambasadorului Israelului cu George Simion. Postarea integrala a lui Alexandru Muraru.

„Am aflat cu indignare și revoltă despre întâlnirea dintre liderul partidului extremist AUR, George Simion, și Ambasadorul Israelului, Reuven Azar, precum și cu Yossi Dagan, membru al partidului de guvernământ Likud. Este de neînțeles cum poate Ambasadorul Israelului să se întâlnească oficial și să dea mâna cu un politician care este exponentul violenței în politica românească.

Gestul ambasadorului Azar creează un prejudiciu imens democrației și vieții publice românești pentru că legitimează o formațiune extremistă, xenofobă, antisemită, de factură legionară, neofascistă. Este fără precedent în politica diplomatică a statului Israel la București din 1990 până astăzi.

Domnule Azar, ce ati spune dacă ambasadorul României la Tel Aviv s-ar întâlni cu liderii Hamas și Hezbollah și ar da mâna cu ei? Exact așa ați făcut dvs statului român, ați legitimat un partid extremist, cu accente teroriste.

Comunicatul pe care acum câteva zile ambasada l-a dat ca răspuns unei publicații, conținea multe condiții pe care AUR nu le a îndeplinit si ați încălcat chiar dvs aceste condiții, întâlnindu-vă cu acești fasciști și antisemiți, recunoscuți în toată societatea românească pentru răspândirea urii etnice.

Există informații și schimburi oficiale de mesaje, care arată că ați ignorat politica oficială a Yad Vashem în momentul în care cauționați un partid a cărui politică oficială a fost aceea de negare a Holocaustului și de desconsiderare continuă a memoriei victimelor celei mai mari tragedii a umanității.

O reamintire a politicii și acțiunilor AUR din ultimii trei ani:

Incitare la violență: AUR a instigat la violență împotriva instituțiilor democratice ale României, inclusiv Parlamentul, primăriile și mass-media. A făcut publice „liste negre” cu intelectuali acuzați de „trădare națională”, care reprezintă un îndemn direct la violență.

Atacuri împotriva mass-media: AUR a instigat la violență împotriva mass-media, creând o atmosferă de intimidare și hărțuire a jurnaliștilor. Aceasta este văzută ca o tehnică fascistă utilizată de formațiuni extremiste.

Elogierea legionarilor și răspândirea de știri false: Unul dintre membrii AUR, Sorin Lavric, a elogiat de la Tribuna Parlamentului legionari, inclusiv a liderului fascist român Ion Antonescu.

Idei xenofobe și antisemite: AUR a răspândit idei xenofobe și antisemite, inclusiv prin sloganuri xenofobe și discuții despre „reeducarea” tinerilor care studiază în străinătate. A caricaturizat un fost prim-ministru în ipostaza lui Adolf Hitler, o trivializare a Holocaustului împotriva evreilor.

Negarea Holocaustului: AUR negat Holocaustul și a minimalizat responsabilitatea autorităților, liderilor și instituțiilor românești din perioada 1941-1944 pentru crimele de război comise împotriva populației evreiești.

Atacarea Parlamentului și a instituțiilor publice: AUR a atacat în două rânduri Parlamentul, prin încercarea de ocupare prin forță și asediu, precum și unor instituții publice din România (Primăria Timișoara, Ministerul Energiei, Ministerul Sănătății etc).

Asocierea cu cercurile fasciste: Mulți dintre liderii AUR sunt afiliați la cercurile fasciste moderne din România, inspirate de mișcarea istorică Garda de Fier.

În calitate membru al Parlamentului, de vicepreședinte PNL și de fost Reprezentant Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, fac din nou apel la Ambasada Israelului și la Ambasadorul Reuven Azar să se disocieze de orice alăturare de partidul extremist, de sorginte fascistă și neo legionară, care a batjocorit ani de zile încontinuu memoria victimelor Holocaustului, valorile toleranței și a demonstrat prin tot ce a făcut că este o formațiune care se hrănește cu ura și violența.

Este vital să ne asigurăm că nu se face nicio concesie în fața ideologiilor care neglijează sau distorsionează tragediile istorice!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *