Liderii G7 se reunesc de urgență după atacurile Rusiei în Ucraina. Zelenski cere sisteme de apărare aeriană

G7

Președintele Volodimir Zelenski le va cere liderilor grupului G7 să aprovizioneze urgent Ucraina cu sisteme de apărare aeriană, după ce Rusia a lansat mai multe rachete de croazieră pe teritoriul ucrainean, transmite Reuters.

Ucrainenii s-au trezit cu sunetul sirenelor de raid aerian, iar unele părți ale țării au rămas și fără energie electrică. Oficialii au declarat că 19 persoane au fost ucise luni în atacurile cu rachete de croazieră în întreaga țară, cele mai mari raiduri aeriene de la începutul războiului.

Președintele Vladimir Putin a declarat că a ordonat loviturile ca răzbunare pentru explozia care a avariat podul rusesc spre Crimeea.

Kievul și aliații săi au condamnat loviturile Rusiei, care au afectat în principal infrastructura civilă, cum ar fi centralele electrice. De asemenea, rachetele au aterizat în parcuri, obiective turistice și pe străzile aglomerate la orele de vârf.

Președintele SUA, Joe Biden, și alți lideri ai Grupului celor Șapte se vor reuni virtual azi pentru a discuta despre angajamentul lor de a sprijini Ucraina. Biden a promis deja mai multe sisteme de apărare aeriană forțelor ucrainene.