Licitații suspendate pentru A8

Licitațiile organizate de către Compania Nationala de Administrare a Infrastructura Rutiera pentru dirigenția de șantier în cazul capetelor sectorului montan ale autostrazii A8 au fost suspendate înainte de depunerea ofertelor în urma numeroaselor solicitări de clarificări ale documentațiilor de atribuire a contractelor formulate de către potențiali ofertanți. Termenul inițial de depunere a fost finalul săptămânii trecute.

Cele două contracte sunt pentru supervizarea lucrărilor de construire a celor două secțiuni din A8: capătul vestic al sectorului montan între Tg Mureș și Miercurea Nirajului și legătura cu A3, un contract de 46,6 milioane lei și capătul estic între Leghin și Tg Neamț, un contract de 41,3 milioane lei.

În cazul licitațiilor de lucrări, ambele secțiuni au constructor desemnat.

„In cazul de fata pentru cele doua tronsoane Targu Mures-Miercurea Nirajului si Leghin-Targu Neamt s-a anulat sau suspendat licitatia pentru de desemnare a constructorului pentru ca am vazut argumentul oficial sunt foarte multe clarificari. Asta inseamna ca exista o documentatie proasta, necorespunzatoare, care nu trebuia lansata in spatiul public pentru potentialii ofertanti. Trebuie avut mult mai mare grija”, a declarat Petru Movilă, City Manager Iasi.

Probleme exista si pe sectiunea Iasi – Ungheni. Firma care execută studiul de fezabilitate și proiectarea pe acest tronson, a amânat, încă o dată, termenul de obținere a acordului de mediu. Noul termen asumat este sfârșitul lunii februarie 2024.

„Aceasta sectiune se afla in postura de studiu de fezabilitate si proiect tehnic. Suntem si aici in ultimele etape inainte de emiterea Acordului de Mediu de catre APM Iasi. Aceasta este ultima etapa astfel incat studiul de fezabilitate sa poata fi receptionat si sa se poata demara proiectarea”, a declarat Marius Dangă, Vicepreședinte CJ Iași.

Autostrada A8, denumită și Autostrada Unirii este o autostradă ce va fi construită pe traseul Ungheni – Iași – Târgu Frumos – Pașcani – Târgu Neamț – Poiana Largului – Ditrău – Târgu Mureș, unde va face joncțiune cu Autostrada A3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *