Licitatie de acreditare a taximetristilor la Aeroportul Iasi

foto_parcare_taxi

Aeroportul Iași demarează procedura de acreditare a transportatorilor de persoane în regim de taxi, care își desfășoară activitatea în zona aerogării. Licitația privind autorizarea se desfășoară în perioada 26 ianuarie – 18 februarie 2022, la sediul R.A. Aeroportul Iași.

Cei interesați își pot depune ofertele de participare la licitație începând de astăzi, termenul limită fiind 10 februarie 2022. În intervalul 27 ianuarie – 11 februarie 2022 vor fi evaluate și analizate ofertele depuse,
iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 14 februarie 2022, pe site-ul instituției. Contestațiile se fac în termen de 1 zi lucrătoare de la data publicării rezultatelor.

Participanții la licitație trebuie să îndeplinească, printre altele, condiții impuse în Regulamentul de taxi, ce va fi aplicat de luna viitoare:
● Autovehiculul deține un portbagaj cu o capacitate minimă liberă de 500 l
● Autovehiculul este echipat cu dotările standard vizibile de la distanță și casetă cu lampă Taxi
● Autovehiculul este dotat cu instalație de aer condiționat/climatizare/încălzire, funcțională
● Anul de fabricație al autoturismului taxi să fie de cel mult 10 ani
● Autovehiculul este în stare tehnică și estetică bună
● Autovehiculul să dețină POS funcțional pentru plată cu cardul.

Conform regulamentului de taxi, în urma desemnării participanților autorizați, activitatea de taximetrie în zona aeroportului va putea fi realizată doar în baza unor „permise de acces auto” pentru mașinile de taxi și „permise de identificare și acces” pentru șoferii acestora.

Orice abatere de la regulament va fi sancționată prin suspendarea sau anularea permisului, în funcție de gravitatea acesteia. Taxa lunară a permisului pentru o mașină are o valoare de 250 de lei.