Licitația pentru punctul aeromedical de la Câmpulung a fost amânată

Urma să aibă loc peste două zile, dar deznodământul a fost amânat cu încă 12 zile. Este vorba de una din cele mai importante și așteptate licitații despre care s-a făcut vorbire foarte des cu păreri pro și contra: punctul de operare aeromedicală de la Câmpulung Moldovenesc. Consiliul Județean (CJ) Suceava a amânat termenul limită de depunere (oficial, se numește „extinderea termenelor) de pe 26 iulie până pe data de 7 august.

Cu câteva zile în urmă a fost publicată o erată în acest sens. Amânarea vine însă după ce CJ Suceava a anulat în ultima lună – din cauza neprezentării la alte două licitații a niciunui ofertant – renovarea energetică la sediul DGASPC (proiect de peste 11 milioane de lei pentru care licitația a fost reluată) și creșterea siguranței pacienților Spitalului Județean. Probabil în încercarea evitării unui deznodământ din acesta și urmare a unor clarificări pe partea de documentație, CJ Suceava a decis ca să mai acorde 12 zile potențialelor ofertanți să își pregătească documentele. Așa cum însă cotidianul Obiectiv de Suceava specificat cu câteva săptămâni în urmă, indiferent cât de repede s-ar termina analiza ofertelor care vor fi depuse, nu sunt șanse să fie demarate în acest an lucrările, ci în cel mai bun caz anul viitor. Iar asta pentru că durata totală a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 18 luni (calculat de la data semnării angajamentului legal de ambele părți), din care 5 luni pentru elaborarea și prezentarea proiectului tehnic conform cu datele de referință din graficul de implementare a investiției întocmit în cadrul studiului de fezabilitate la care se adaugă o lună pentru verificarea și recepția proiectului tehnic de către CJ Suceava.

Perioada de garanție a lucrărilor de construcții pentru obiectivul de investiții – încadrat în studiul de fezabilitate la categoria de importanță C (normală) – este de minim 3 ani. Punctul de operare aeromedicală Câmpulung Moldovenesc” va fi alcătuit din: hangar tip hală pentru elicopterul EC 135 T3H și unitate mobilă de stingere a incendiilor cu regim de înălțime P. Hangarul va avea o deschidere de 18 m (înălțimea la streașină, în raport cu cota terenului amenajat proiectată, va fi +6.55, iar cota la coamă va fi +7.85) și corpul administrativ – adiacent hangarului – va avea înălțime de 3,1 m. Cât privește platforma de decolare/aterizare, aceasta va avea formă rectangulară cu dimensiunile 20mx20m și o cale rutieră pentru introducerea/scoaterea elicopterului în/din hangar. De asemenea, va fi și o parcare auto cu 13 locuri, un trotuar pietonal dispus perimetral hangarului și corpului administrativ; o platformă depozitare/colectare deșeuri menajere și o platformă rezervor combustibil și platformă generator electric. (D.P.)

sursa obiectivdesuceava.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *