Licitaţia pentru proiectarea Autostrăzii Braşov – Bacău, suspendată în ziua depunerii ofertelor / Nicio firmă nu vrea să termine documentația tehnică

autostrada-640x400

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat luni că suspendă licitaţia pentru proiectarea Autostrăzii Braşov – Bacău, chiar în ziua depunerii ofertelor, informează Bună Ziua Brașov.

După ce anul trecut a anulat licitaţia cu firma de proiectare care a început pregătirea Studiului de fezabilitate, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a reuşit să găsească o firmă care să termine documentaţia tehnică.

Din documentaţiile disponibile pe SICAP, licitaţia a fost lansată 24 noiembrie 2022, iar valoarea maximă a contractului era de maxim 63.339.211 lei, cu tot cu TVA, iar termenul de depunere a ofertelor era 16 ianuarie 2023.

Primul contract pentru proiectarea Autostrăzii Braşov – Bacău a fost semnat în anul 2020,pentru suma de 20 milioane de lei, cu Search Corporation, dar a fost reziliat în toamna anului trecut, când erau în analiză variantele de traseu.

Autostrada ar urma să aibă 162 de kilometri, iar punctul de pornire ar urma să fie de la nodul rutier de la Codlea.