Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” a înființat un centru de pregătire pentru dezvoltarea competențelor STEM

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași oferă lecții gratuite de matematică, programare și robotică eleviilor din învățământul primar, în cadrul centrului de pregătire pentru dezvoltarea competențelor STEM.

„Nu mai știm sigur de la cine a pornit dăruirea, de la cadrele didactice, de la toți angajați, de la elevi, de la părinți sau de la absolvenți, dar celmai important este că exersăm dăruirea către comunitatea educațională, elevi, cadre didactice, constant cu interesul accentuat de a dezvolta învățământul preuniversitar ieșean și national. Am constituit în noiembrie anul trecut, grupul de lucru, Departamentul eLIIS cu rolul de a promova Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil»Iași drept un cluster de resurse digitale și experiente E-Learning, consolidându-i rolul de reper în comunitatea educațională.”, a declarat conducerea liceului.

Lucrarea a fost realizată de 38 profesoriai Liceului Teoretic de Informatică „GrigoreMoisil” din Iași și cuprinde scenarii didactice bazate pe noile tehnologii în educație la toate ariile curriculare.

Activitățile didacti ce performante vor fi susținute de către profesorii Liceului Teoretic de Informatică „GrigoreMoisil” din Iași:

– Matematică – Corneliu Brădățeanu, Ines Crețu, Ioana Iacob, Lucian Georges Lăduncă, Rodica Leontieș,  Alexandru – Gabriel Mîrșanu, Andrei Nedelcu, Dan Partene, Gelu Teodor Susanu, Cristina Timofte;

– Informatică – Mihaela Acălfoaie, Oana Cristina Butnărașu, Mariana Grădinariu, Claudiu – Cristian Gorea – Zamfir, Silvia Grecu, Cornelia Ivașc, Simona Ingrid Iuscinschi, Ionel Maftei, Lăcrămioara Tufescu, Mirela Anca Țibu, Liliana Ursache, Liliana Vîrgă;

– Robotică – elevii mentori CyLiis sub coordonarea doamnei profesoare Mirela Țibu.

Centrul de pregătire LIIS STEM JUNIOR se va derula sub coordonarea prof. Alexandru Gabriel Mîrșanu, vicepreședinte al Societății de Științe Matematice, prof. Oana Cristina Butnărașu pentru disciplina Informatică (primii pași în programare) și a prof. Mirela Țibu, mentorul atelierelor de robotică CyLiis.

Consilierea pentru proiectarea activităților didactice pentru învățământ primar va fi realizată de profesorul pentru învățământ primar, Liliana Minea, directorul Școlii JUNIOR, Universitatea “AlexandruIoanCuza”  Iași.

Înscrierile se fac online înperioada 6 – 15 octombrie 2021, princ ompletarea formularului aflat la link-ul: https://docs.google.com/forms/d/1Dq7UpzZLQMhFuSt_1jzZPVZXIjp3NYCWVH6or-jj54I/edit?ts=615b1c7b.

Testarea va avea loc pe 21 octombrie, ora 16.30.

De asemenea, grupul de creație și inovație eLIIS a făcut și primul ghid metodic de resurse educaționale și instrumente privind învățarea online, care este oferit gratuit tuturor cadrelor didactice din țară și poate fi descărcat la link-ul: http://www.liis.ro/Documents/download/eLIIS_ghid_resurse.pdf.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!