Liceenii vor putea studia o nouă disciplină opțională

liceeni

Elevii de liceu vor studia, începând de anul viitor, o nouă disciplină opțională după ce șeful statului a promulgat legea privind introducerea acesteia pentru clasele a XII-a și a XIII-a.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, azi, decretul pentru promulgarea legii privind introducerea disciplinei „Istoria Revoluției din 1989 şi a schimbării de regim din România”. Școlile vor avea libertatea să aleagă dacă susțin sau nu cursul.

Programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile specifice pentru această disciplină se vor elabora de către Ministerul Educației, în colaborare cu reprezentanții organizațiilor de revoluționari.
Cadrele didactice care predau disciplina pot beneficia de pregătire profesională și cursuri de perfecționare de specialitate.

„Prezenta lege are ca obiect de reglementare introducerea în curriculumul la decizia școlii, la clasa a XII-a/a XIII-a din învățământul liceal, a disciplinei opționale „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”, disciplină de importanță națională pentru sistemul de învățământ românesc”, prevede legea adoptată de Parlament.