Liberty repornește Furnalul nr. 5 al combinatului siderurgic Galați

combinat-siderurgic-galati-vanzare_98849

Liberty Galați anunță repornirea Furnalului nr. 5 la jumătatea lunii martie a acestui an, luând în considerare semnalele de redresare a pieței oțelului la nivel european, susținute de îmbunătățirea costurilor de producție și a prețurilor, potrivit unui comunicat de presă.

Furnalul nr. 5 a beneficiat de un program de mentenanță și îmbunătățiri în valoare de 18,3 milioane RON lansat în luna decembrie, care a crescut siguranța, stabilitatea, fiabilitatea și eficiența energetică, asigurând companiei o poziție solidă în momentul redresării pieței, arată compania.

“Liberty Galați continuă să investească în proiecte care au rolul de a crește profitabilitatea companiei, precum dezvoltarea producției de tablă și țevi și extinderea capacității de fabricare a produselor din tablă prevopsită și galvanizată cu valoare adăugată mare”, se mai spune în comunicat.

„Având în vedere semnalele care indică redresarea pieței în Europa și finalizarea cu succes a programului de mentenanță si îmbunătățire a Furnalului nr. 5, planificăm repornirea acestuia la mijlocul lunii martie. Pe parcursul acestui program am menținut întreaga echipă și am continuat să facem investiții pe platforma siderurgică și în calitatea produselor noastre pentru a crește profitabilitatea companiei.”

„În prezent, realizăm studii de fezabilitate pentru relocarea tehnologiei și echipamentelor KG Steel din Coreea și desfășurăm procesul de licitație pentru două cuptoare electrice de ultimă generație, care vor asigura mult mai curând și mai eficient transformarea LIBERTY Galați într-un producător GREENSTEEL”, a declarat Ajay Aggarwal, Președintele LIBERTY Steel Group Europe și Președintele Consiliului de Administrație LIBERTY Galați

LIBERTY Steel Group face parte din Alianța GFG, un grup global de companii și investiții deținut de Sanjeev Gupta și familia sa. Alianța este structurată pe trei piloni industriali – LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group și SIMEC Energy Group – care operează independent, însă uniți de valori comune și de viziunea de a crea un viitor sustenabil pentru industrie și societate. GFG Alliance are 35.000 de angajați în 30 de țări și venituri de peste 20 miliarde de dolari.

Liberty Galați este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, având clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și al producției de energie regenerabilă.