Legendarul Meat Loaf a murit la varsta de 74 ani

meat loaf

Cunoscutul Meat Loaf s-a stins azi noapte din viata la varsta de 74 ani. Michael Lee Aday pe numele sau real s-a facut cunoscut prin piesele sale rock si rolurile sale de actor.

Albumele sale, printre care se remarcă trilogia ”Bat Out of Hell”, ”Bat Out of Hell II: Back into Hell” şi ”Bat Out of Hell III: The Monster is Loose”, s-au vândut în peste 80 de milioane de copii. Unul dintre cele mai cunoscute cântece din repertoriul său este ” „I’d Do Anything for Love”, pentru care rockerul american a fost recompensat cu un premiu Grammy.

In ianuarie 2020, în timpul unui interviu pentru The Mirror, Meat Loaf a anunțat „Nu sunt bătrân. Am cântece pentru un alt disc și citesc un scenariu.” Într-o postare pe Facebook din februarie 2020, Meat Loaf și-a anunțat intenția de a înregistra un nou album care să conțină „patru sau cinci piese noi”, inclusiv „What Part of My Body Hurts the Most” a lui Steinman (o melodie solicitată de mult de fani, dar anterior sub restricții contractuale pentru musicalul Bat Out of Hell), împreună cu înregistrările demo originale din 1975 făcute pentru albumul Bat Out of Hell.

Colaboratorul sau de multă vreme, Jim Steinman, a murit pe 19 aprilie 2021, din cauza unei insuficiențe renale.

Într-o postare pe Facebook din noiembrie 2021, a explicat ca impreuna cu trupa sa se vor întoarce în studio în ianuarie 2022 pentru a înregistra șapte melodii noi pentru un viitor album, care va include și piese live din anii 1970, 1980, 1990, și anii 2000.