Lecții de investiții pe care pokerul te poate învăța

Lectii-de-investitii

Pokerul este o îndeletnicire populară pentru multe dintre cele mai cunoscute figuri de pe Wall Street. Printre numeroșii investitori de top care se întâmplă să fie și jucători de cărți se numără David Einhorn, Steve Cohen, Steve Schonfeld și Carl Icahn.

Numeroase persoane cred că pokerul este un joc de noroc și că dealerul are cea mai mare influență asupra rezultatului unui jucător. Cu toate acestea, dovezile sugerează exact contrariul.

Steven Levitt de la Freakonimics și Thomas J. Miles au realizat un studiu în cadrul World Series of Poker 2010 privind relația dintre nivelul de îndemânare al unui jucător și ROI. Cei doi economiști au descoperit că jucătorii cu înaltă calificare au înregistrat un randament mediu de 30%, în timp ce toți ceilalți participanți au suferit o pierdere medie de 15%. Acest lucru implică faptul că pokerul este un joc de îndemânare mai degrabă decât de noroc.

De fapt, companiile de pe Wall Street, cum ar fi Toro Trading, au inclus pokerul în programul lor de formare, deoarece consideră că abilitățile de poker pot fi aplicate la tranzacționare. Programul de formare al Toro este supervizat de Pat McCauley, care susține: „Încercăm să-i învățăm pe indivizi cum să fie decidenți competenți în condiții de ambiguitate”. Este știință autentică, nu prostia tradițională și norocul de la jocuri de sloturi precum 40 super hots.

Am adunat o listă a sfaturilor despre poker care sunt, de asemenea, bune sfaturi de investiții.

Trebuie să vă țineți emoțiile sub control

Unul dintre cei mai buni jucători de poker din lume, Daniel Negreanu, a declarat că controlul emoțional și stabilitatea mentală sunt esențiale atât pentru a investi, cât și pentru a juca poker.

Jucătorii de poker care au parte de un noroc teribil răspund frecvent prin a intra în „on tilt” – jucând prea agresiv, adesea din furie – iar acest lucru îi costă scump.

În mod similar, evitarea investițiilor emoționale este o abordare inteligentă pentru a vă asigura că obțineți maximul din investițiile dumneavoastră și că vă feriți de „money pits”.

Trebuie să vă gestionați jetoanele

Pe masa de poker puteți pune doar un anumit număr de jetoane. Cu o pereche de patru împotriva a două cărți în Texas Hold ‘Em, puteți paria înainte de flop și puteți fi favorit la câștig, dar rezultatul este în esență o aruncare a monedei. Acesta nu este un loc înțelept pentru a miza o parte semnificativă din stack-ul tău. Acest lucru înseamnă că diversificarea portofoliului, care este echivalentul pokerului de a juca mai multe mâini deodată la masă, este crucială pentru investitori.

Fiți selectivi

Peste 90% dintre mâinile de deschidere date jucătorilor de poker de top din lume sunt renunțate de către jucători. Un investitor ar trebui să-și exercite riguros judecata atunci când cântărește posibilitățile și să aștepte cea mai mare oportunitate de a produce un randament pozitiv, mai degrabă decât să cumpere automat acțiuni la fiecare firmă pe care o investighează.

Poziția contează

Poziția la masă afectează de la cine câștigi și de la cine pierzi jetoane atunci când joci poker. Atunci când toate celelalte condiții sunt egale, persoana care stă în dreapta ta va câștiga cel mai probabil jetoane, în timp ce jucătorul din stânga ta, care beneficiază de faptul că acționează alături de tine, va pierde cel mai probabil jetoane. Alegerea activelor de pe piață ar trebui să țină cont de locul în care vă aflați în viață.

Fiți răbdători

Un blind mare, sau pariul minim, este randamentul orar mediu pe care îl obține un jucător profesionist de poker, potrivit filmului „Rounders”. Un jucător care are un randament mai bun decât acesta indică frecvent faptul că joacă prea multe mâini și trebuie să facă unele ajustări.

Probabil că un lucru prostesc pentru orice investitor este să se aștepte ca banii lor să se dubleze peste noapte.

Feriți-vă de încercările de înșelăciune

Atunci când joci poker, adversarii tăi vor încerca frecvent să te păcălească cu demonstrații de forță și slăbiciune pretinse. Cei mai buni jucători de poker interpretează limbajul trupului pentru a identifica cacealmaua sau pentru a evita să-și piardă jetoanele.

Piețele sunt, de asemenea, pline de înșelăciuni. Termenul „doing the reverse desk” se referă la o strategie folosită de managerii fondurilor speculative prin care aceștia vând în mod strategic o parte dintr-o participație pentru a cumpăra o cantitate mai mare din aceeași participație de la alte fonduri speculative care copiază tranzacția inițială la un preț mai mic și mai avantajos.

Concluzie

Dacă ești pasionat de Poker, trebuie să știi că lucrurile prin care treci se pot aplica și în alte domenii, mai ales în cel al investițiilor.