Lectie de devotament, predata de un caine maidanez

Sharing is caring!

Patrupedul sta, de mai bine de doua saptamani, in locul in care si-a pierdut viata un baiat, in urma unui accident rutier. Rudele spun ca patrupedul era ingriit frecvent de tanarul decedat. Acum, animalul ramas fara singurul om care ii aducea apa si de mancare, ii pazeste sufletul si nu se mai dezlipeste de locul in care a avut loc accidentul mortal.

Cine trece pe drumul care face duce spre comuna Vladeni, din judetul Iasi, vede un adevarat altar amenajat intr-o intersectie. O cruce mare si multe coroane de flori, dar si candele aprinse. Tot acolo, de mai bine de doua saptamani, un caine pazeste, in permanenta, locatia. Nu a plecat de acolo nicio secunda. Oamenii ii aduc apa si ceva de mancare si au ajuns sa il pretuiasca pentru devotamentul de care da dovada.

“Cainele e cel mai apropiat suflet, e prietenul omului si si ma gandesc ca el cum e suparat, el nici nu iese de acolo. E mai bun ca un suflet de om, este incredibil”, spune un satean.

Unchiul baiatului decedat in accidentul rutier i-a construit o cusca, sa il fereasca de ploi si ninsoare. La iarna, va incerca sa ia cainele acasa. A mai incercat o data, insa fara izbanda.

“Nu pleaca deloc de aici. Nu, nu pleaca, aici sta, ii dau mancare, ii aduc apa. Deci este posibil ca, o data, baiatul sa il fi ajutat. Si acum ii arata devotamentul. E ceva, e un semn, daca sta caineie aici si nu mai pleaca”, a spus unchiul baiatului.

Oamenii din sat i-au pus numele de Andrei, pentru ca asa il chema si pe tanarul de 21 de ani, care a murit in urma unui accident rutier. Din cauza vitezei, a piedut controlul asuptra masinii si, intr o curba, s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.

 

shares