Lecția de business cu Dan Chirleșan și Gheorghe POPA | Cercetarea Științifică Românească, driver-ul creșterii economice

invitat_lectia

Lecția de business cu Dan Chirleșan și Gheorghe POPA | Cercetarea Științifică Românească, driver-ul creșterii economice

Vă mai aduceți aminte de perioada anilor tinereții, de ceea ce istoria numește astăzi etapa socialistă condusă centralizat prin planul partidului unic, Partidul Comunist Român?

Au trecut aproape 30 de ani de schimbarea de regim, 15 ani de la momentul integrării României în NATO, 12 ani de la aderarea României la UE, dar suntem încă plini de întrebări legate de formatul educației noastre inițiale – de care am avut parte – și de modul cum au fost restartate modelele educționale practicate în România după Revoluția din 1989 pentru ca în final să ajungem să ne întrebăm dacă, ATUNCI, cercetare științifică din România a fost și, ACUM, poate deveni driverul creșterii noastre economice?

La această întrebare am încercat să creionăm răspunsuri, pe o scară istorică, în cadrul ”Lecției de business” de la postul Tele M Iași avându-l ca și invitat pe prof. univ. dr. Gheorghe POPA, Rector al Universității Alexandru Ioan Cuza între anii 1992-2000, Ministru Secretar de Stat în Ministerul Educației și Cercetării între anii 2003-2005, Prorector cu activitatea de cercetare științifică la UAIC între anii 2004-2008, responsabil național al Rețelei ANELIS+.

Ce a ieșit din această dezbatere puteți viziona, critic, în emisiunea „Cercetare științifică din România – driverul creșterii noastre economice” în cele două selecții YouTube atașate pt dvs.:

In partea a doua a emisiunii „Cercetare științifică din România – driverul creșterii noastre economice” îmreună cu prof. univ. dr. Gheorghe Popa am trecut în revista jaloane ale perioadei cercetării științifice din România, în perioada anilor 1948-1989 și respectiv perioada de după 1990 – prezent.