Leac din plante impotriva Covid descoperit in Madagascar

Pe 20 aprilie, presedintele Madagascarului a anuntat intr-o conferinta de presa ca tara sa a gasit remediul impotriva Covid 19. Andry Rajoelina a indrumat populatia sa consume un ceai facut pe baza de pelin, care trateaza in doar 7 zile orice bolnav cu coronavirus. De peste o luna, bautura se gaseste in magazine, la preturi accesibile si este consumata chiar si de copii. De cand a anuntat remediul impotriva Covid, presedintele Madagascarului sustine ca diferite organizatii, inclusiv Organizatia Mondiala a Sanatatii incearca sa descurajeze efortul tarii pentru promovarea acestui ceai.

Madagascar are 448 cazuri de coronavirus, 2 decese si 2 persoane in stare critica. Peste 135 persoane s-au vindecat. In luna ianuarie, cand au aparut in media informatii legate despre un nou virus in China, cei de la Institutul de Cercetare Aplicata din Madagascar au inceput munca pentru gasirea unui tratament.

De la fondarea sa in anul 1957, cercetatorii institutului au catalogat mii de plante medicinale utilizate de vindecatorii traditionali ai Madagascarului.

Cercetatorii s-au intrebat daca unele dintre cunostintele pe baza de plante ale institutului ar putea ajuta la combaterea bolii virale. „Ipoteza noastra a fost ca, daca am putea trata tusea, dificultatile respiratorii, durerile, febra, atunci am putea trata virusul”, a spus Charles Andrianjara, directorul institutului. Cercetatorii au consultat baza de date cautand ierburi cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii si suprimate naturale pentru tuse si reducerea febrei.

De asemenea, a fost studiat pelinul, cunoscut pentru proprietatile anti malarie, care a aratat semne incurajatoare in tratatamentul sindromului respirator sever. Echipa institutului a combinat pelinul cu alte ingrediente si astfel a fost creat ceaiul pe baza de plante care a dus la recuperarea rapida a pacientilor infectati cu coronavirus. „Remediul in sine nu poate face rau. A fost testat temeinic pentru toxicitate si exista pe piata de 30 ani, asa ca stim deja eficacitatea”, a completat directorul institutului.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca nu exista dovezi stiintifice care sa sustina eficacitatea ceaiului. Intr-un interviu acordat pentru France 24, presedintele Madagascarului a mentionat ca 100 de pacienti au fost tratati cu acest ceai.

„Cred ca problema este ca bautura provine din Africa si nu pot admite ca o tara precum Madagascar a venit cu aceasta formula pentru a salva lumea. In aceasta batalie cu Covid, multe organizatii incepand cu Organizatia Mondiala a Sanatatii incearca sa ne impiedice, sa ne descurajeze sa mergem mai departe”, a spus presedintele Rajoelina.

Foto: gettyimages.com

Interviul presedintelui din Madagascar pentru France 24