Lavrov o ironizeaza pe Liz Truss, ministrul de externe britanic, pentru declaratia acesteia ca Rusia ar putea ataca tarile baltice si Moldova

Lavrov-18-02-2021-800x450

Declarația ministrului de externe britanic Liz Truss că Rusia ar putea ataca statele baltice și Moldova este „un exemplu de fals britanic”, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în urma discuțiilor cu miniștrii de externe ucraineni și turci Dmitri Kuleba și Mevlut Cavusoglu.

„Nu am spus niciodată că vom avea planuri pentru țările membre NATO”, a spus el. Noua mea colegă Liz Truss este cea care a vorbit despre această problemă, spunând că, dacă Putin nu pierde în Ucraina, atunci nu va fi nicio limită pentru ambițiile sale, iar statele baltice și Moldova vor fi următoarele ținte”.

„Deci, nu noi vorbim despre asta. Aceasta este Liz Truss, care este faimoasă pentru aforismele ei”, a continuat Lavrov.

Potrivit lui Lavrov, declarația lui Truss este „un exemplu de cultură, politică și diplomație engleză”.

„Asta pentru că britanicii au scris testamentul fals al lui Petru cel Mare exact în același mod”, a spus ministrul. „Acest lucru merge practic pe aceeași linie.”

Truss a spus într-un interviu pentru Daily Mail că Rusia nu se va opri Ucraina si că statele baltice și Balcanii de Vest sunt în pericol.