Laura Codruţa Kövesi nu mai lucrează la DNA

Foto_Codruta_Kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, în conformitate cu decizia Curţii Constituţionale a României. Prima reacție după revocare a fostei sefe a DNA a fost: „De azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror”. Funcția de șef al DNA îi va reveni lui Marius Iocob, adjunct al DNA.

Va reamintin ca, la sfîrşitul lunii mai, Curtea Constituţională a României a stabilit că există un conflict juridic de natură constituţională între preşedintele Klaus
Iohannis şi Guvern, după ce şeful statului a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi la propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. CCR a dat dreptate Guvernului, iar şeful statului a fost obligat să o demită pe şefa DNA.

Astazi, dupa revocare, ea a ţinut să adreseze un mesaj tuturor procurorilor, nu doar celor alături de care a lucrat în cadrul DNA.
„Vă mulţumesc tuturor pentru curajul vostru, pentru profesionalism. Vă mulţumesc pentru rezistenţa şi dârzenia de care aţi dat dovadă în lupta cu infracţionalitatea. Vă mulţumesc pentru că aţi mers înainte, indiferent cât de atacaţi am fost, indiferent cât de umiliţi am fost în faţa societăţii, în faţa familiilor noastre, târâţi în noroi fără posibilitatea de a ne apăra”, a mai spus Laura Codruţa Kovesi.