Largirea drumului capat CUG – limita centura Iasi, la faza de proiect. Studiile arata ca este cel mai aglomerat drum din judet

capat cug

Pasi timizi pentru largirea drumului dinspre capat CUG pana la centura Iasului. Desi anul trecut cei de la Consiliul Judetean anuntau inceperea lucrarilor in primavara acestui an, de abia a fost scos la proiectare acest segment de drum. Licitatia serviciilor de proiectare a fost castigata de o firma din Cluj.

Locuitorii din Valea Adanca, Horpaz sau Ciurea mai au de asteptat pana cand vor incepe lucrarile de largire a drumului judetean pana la centura Iasului. Acest tronson a fost inclus intr-un lot de drumuri, impreuna cu DJ 282 A Popricani – Larga Jijia si DJ 249 D Cristesti – Tutora. Finalizarea proiectelor pentru cele trei segmente de drum este de 6 luni.

Ciprian Ciucan – Director DJDP Iasi: „Provocarea cea mai mare va fi largirea din capat CUG si pana la centura. Va fi o lucrare care nu este usoara, probabil vom fi nevoiti sa facem si exproprieri iar la un moment dat va trebui sa luam decizii radicale ca sa facem tot ce se poate pentru a asigura fluxul de trafic pentru ca de la o zi la alta este din ce in ce mai mare. Perioada aceasta se face recensamantul de trafic iar valorile de trafic in momentul de fata sunt cele mai mari din judet”.

Din lotul 1 fac parte DJ 208 I Blăgești – Crivești – Vânători și DJ 282 D Potângeni – Românești – Podu Iloaiei – Scobâlțeni – Popești – Mădârjac. Cele cinci sectoare de drum au fost prioritizate de DJADP pentru că fac legătura cu Axa rutieră strategică Iași – Suceava sau cu Drumul European E58, asigură accesibilitate spre Țuțora și Depozitul Ecologic de Deșeuri sau oferă variante ocolitoare pentru cei din zona metropolitană.