Laptele și Cornul, între polemici și foame

foto_lapte_corn

Laptele si cornul lipseste cu desavarsire din scolile iesene iar consilierii Partidului Mişcarea Populară atrag atenţia asupra faptului că preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, este mai preocupat de imaginea politică decât de bunăstarea copiilor din judeţul Iaşi. Concret, in opinia acestora, presedintele CJ este acuzat ca ,din cauza unei vendete fără nicio miză reală, în afară de orgoliile politice, Maricel Popa a lăsat copiii din judeţul Iaşi fără cornul şi laptele pe care-l primesc de ani de zile în timpul zilelor de şcoală.

Consilierul PMP Alin Aivănoaei sustine ca seful Consiliului Judetean a  pasat problema primarilor din judeţ, la câteva zile după ȋnceperea anului şcolar, printr-o hotărâre din data de 19 septembrie, fara sa-i pese de implicatiile majore ulterioare.

Dincolo de ordonante si alte hotarari de consiliu, in replica, Maricel Popa sustine ca opozita dezinformeaza si interpreteaza tendentios legea. Seful CJ pune toata vina in carca primarului Mihai Chirica.

Alin Aivanoaei sustine insa ca primarul Mihai Chirica nu poarta nicio vina si il invita pe Maricel Popa la o confruntare directa, la Tele M.

Echipa PMP Iasi sustine ca din cauza practicii aplicate de Consiliul Judeţean există primării care nu vor putea organiza nici până la sfârşitul anului toate procedurile legale pentru ca pe băncile copiilor să ajungă cornul şi laptele necesar.