O carte despre formarea profesionala a fost lansata la Camera de Comert

camera-comert

Autori cu multa experienta in domeniul formarii profesionale, aduc la cunostinta teoriile si practicile de management necesare frunizorilor de formare profesionala. “Managemenetul Formarii profesionale a adultilor” a fost lansata astazi, la Camera de Comert din Iasi.

Corneliu Ouatu, autor: „Cartea se adreseaza in mod deosebit specialistilor, furnizorilor de formare profesionala dar si celor care vor sa participe la activitati de formare profesionala a adultilor, care au cumva in proiect asfel de activitati”.

Cartea contribuie la dezvoltarea unei gandiri si a unui comportament managerial care sta la baza organizarii si realizarii procesului de formare profesionala a adultilor.

Irina Ioana Rusu, co-autor: „Noi suntem un colectiv care ne cunoastem de mai multi ani de zile, activam in acest domeniu al formarii profesionale, de peste 10 ani si am considerat ca e nevoie de o astfel de lucrare, pe piata aceasta a formarii profesionale, care sa vina in sprijinul tuturor actorilor de pe piata formarii profesionale”.

Catalin Bulgariu, co-autor: „Eu sunt evaluator de formare continua, de formare profesionala a adultilor inca din 2010. In acesti 10 ani de activitate am constatat ca, foarte multe activitati se desfasoara in mare parte dupa ureche. In ceea ce priveste formarea in sistemul de invatamant, pana la facultate si post-facultate, lucrurile sunt bine structurate din punct de vedere al organizarii. In ceea ce priveste formarea adultilor au fost foarte multe modificari legislative in ultima perioada si sunt foarte multe principii de management a acestei activitati care se regasesc din ce in ce mai putin in activitatea practica”.

Un bun manager in formarea profesionala a adultilor trebuie sa aiba cunostine temeinice referitoare la metodele, tehnicile si instrumentele de management.