Lacul Lebedelor la Opera din Iași

257314789_4700014453352810_7313215560626360466_n

În aceasta seară, la Opera Națională din Iași are loc spectacolul de balet „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Reprezentantia este parte a unui proiect al Operei ieșene, în parteneriat cu Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Totodată, instituția ieșeana pregătește și alte proiecte culturale.

„Pe 16, respectiv 17 noiembrie, Lacul Lebedelor. O producție așteptată mereu de public, o producție care sigur că transmite mereu emoții și sunt convins că vă veți bucura să aflați mai multe aspecte legate de punerea sa în scenă, de la colegii mei și de la invitații noștri de la Chișinău și București. La Opera Națională Română din Iași vor fi instituite, sper că din această lună, la sugestia prim-balerinului Vlad Mărculescu și cu acceptul doamnei profesor Cristina Todi, serile de balet. Practic acestea vor însemna că o dată pe lună, cel puțin pentru început, pentru că vorbim despre un proiect pilot. Publicul interesat va putea participa direct la repetițiile care se fac în sala de balet, astfel încât să vadă cum se construiește laboratorul acesta al creativității pe care colegii mei o stăpânesc atât de bine”, a declarat managerul Operei din Iași, Daniel Șandru.