Lacul de acumulare CUG 2, lăsat uitării de autorități

Lacul de acumulare din zona CUG stă de ani de zile uitat în bălării. Desi ar putea deveni un loc pentru recreere care ar deservii locuitorilor din zona CUG si Nicolina, se pare ca autoritatile l-au dat uitarii. Ba mai mult, desi anul trecut Primaria transmitea faptul ca a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru modernizarea zonei, acum au transmis ca tot proiectul a picat.

Daca vrei sa te relaxezi in zona CUG, nu ai prea multe variante. In zona se construieste haotic, lipsind cu desavarsire un loc in care oamenii se pot relaxa. Singura zona care a ramas nevizata de blocuri este cea a lacului CUG, care urma sa fie modernizata cu spatii de joaca, terase, alei pietonale si piste pentru biciclete, insa Primaria a contramandat totul.

Gabriela Rusu – reporter TeleM Iasi

„Zona lacului de acumulare din CUG urma sa devina loc de recreere si relaxare pentru locuitorii din zona CUG dar si din zona Nicolina. Insa acest lucru nu mai este posibil desi urma exista un studiu de fezabilitate finaizat inca de anul trecut, Primaria a anuntat ca nu a primit avizul de mediu pentru reabilitarea si modernizarea acestui loc.”

Documentația prevedea amenjarea unui parc pe o suprafață de 5.200 mp, iar investiția era estimată la 5,7 milioane lei. Studiul de fezabilitate pentru reamenajarea malului Lacului CUG 2 a fost finalizat anul trecut iar apoi a mers spre avizare la Agenția pentru Protecția Mediului. Insa, potrivit autoritatilor, nu a trecut de acest pas. Iesenii sunt de parere insa ca Primaria ar trebui măcar să intretina zona regulat.

„Ar trebui modernizata, pacat de el ca sta asa in paragina.

Păcat că este mizeria asta, dupa cat o fost atata seceta, nu a plouat, el o scazut, păcat de frumusete. Niste copaci frumosi pusi, pacat ca este asa.

Minimul, poate niste banci frumos puse, niste pomi pe margina, niste banci. Vin si stau pe iarba copii, parinti, se joaca seara pe aici, e ceva frumos.” ne-a declarat un ieșean.

„Sigur că ar trebui modernizata. In primul rand este foarte multa mizerie, stuf, trebuie curățat.

Ca zona asa este frumos, dar nu e curatat

Ce pot sa spun, nu lasa o impresie buna, nu cred ca numai mie, la toata lumea care isi da cu parerea ca nu lasa o impresie buna.” a mai spus o ieșeanca.

Întreaga zonă din jurul Lacului CUG 2 este inclusă ca spațiu verde în Registrul Spațiilor Verzi și are o suprafață totală de 6,5 hectare, în timp ce lacul se desfășoară pe 2,5 ha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *