Lacrimi și regrete la USV Iași după moartea unui cunoscut oenolog

prof. USV Iași

Universitatea Șțiințele Vieții este în doliu, după pierderea unui specialist de seamă. Este vorba despre Stefan Tudose-Sandu-Ville, renumit oenolog. Cadrul didactic a murit la sfârșitul săptămânii trecute, pe fondul unei probleme de sănătate.

Ştefan Tudose-Sandu-Ville era doctor în viticultură şi oenologie, și preda la Universitatea Științele Vieții din Iași, la Facultatea de Horticultură. La doar 39 de ani, un cunoscut oenolog a trecut în lumea celor drepți.

Este o pierdere mare și din punct de vedere uman și profesional. Vorbim despre un cadru didactic tânăr, o persoană de 39 de ani, care era perfect integrată în colectivul nostru, care avea rezultate și care era extrem de apreciat ca și cadru didactic. Era specialist pe partea de industrie alimentară, cu disciplină de Oenologie, diverse tehnologii de prelucrare a produselor agricole, tehnologii de păstrare a produselor agricole și horticole. Un foarte bun colaborator, cu rezultate bune în cercetare, a declarat Liviu Mihai Irimia, decan Facultatea de Horticultură Iași.

Conducerea universității a transmis un mesaj de condoleanțe familiei profesorului.

Cu mare, mare regret comunitatea academică a Universității Științele Vieții din Iași a aflat că un tânăr coleg promițător, cu rezultate deosebite, foarte apreciat de colegii din comunitate, de către studenți a încetat din viață. Ne pare foarte rău pentru această pierdere. Transmitem familiei condoleanțe, a spus Costel Samuil, prodecan USV Iași.

Cadrul didactic a fost condus astăzi pe ultimul drum.